همه چیز در مورد لرهای ایران زمین

دلنوشته هایی از ایل لر در شهرستان بهبهان استان خوزستان

همه چیز در مورد لرهای ایران زمین

دلنوشته هایی از ایل لر در شهرستان بهبهان استان خوزستان

مشخصات بلاگ

بهبهان یکی از قدیمی‏ترین شهرهای استان خوزستان است که قدمت آن به هزاره دوم پیش از میلاد بر می‏گردد. شهرستان بهبهان با وسعتی معادل 3195 کیلومتر مربع در جنوب غربی استان خوزستان قرار دارد. جمعیت بهبهان حدود 220 هزار نفر است

بایگانی

تخریب بازار بهبهان

يكشنبه, ۱ آذر ۱۳۹۴، ۰۳:۳۶ ب.ظ


به دلیل عدم مشارکت و توافق میان مسئولان میراث فرهنگی خوزستان با مالکان، روند تخریب در «راسته بازار بهبهان» شدت یافته است.
«فیروزه محسنی» مسئول روابط عمومی میراث فرهنگی خوزستان، با اعلام این مطلب به «میراث خبر»، گفت: «طی پنج سال گذشته، در اثر عوامل مختلف طبیعی، از جمله بارندگی و نیز بی توجهی مالکین و شهرداری بهبهان، راسته بازار این شهر دچار آسیب های جدی شده است که از این میان، دو باب مغازه بیش از سایرین آسیب دیده اند.
وی در بیان دلایل این امر افزود: «مالک دو مغازه یاد شده نسبت به اندود یا «ایزولاسیون» بام این مغازه ها اقدام نکرده اند و در نتیجه بر اثر بارندگی های اخیر، بام این مغازه ها دچار آسیب شدیدی شده و فرو ریختند، اما مالکین مربوطه، بدون هر گونه هماهنگی با مسئولان میراث فرهنگی بهبهان و بدون اخذ مجوز لازم، در مدت کمتر از یک ماه، به جای مرمت اصولی، اقدام به خاکبرداری کرده و بخش های باقی مانده از سقف را نیز کاملا تخریب کردند.»

http://photos.wikimapia.org/p/00/03/86/88/21_big.jpg

مسئول روابط عمومی میراث فرهنگی خوزستان با اشاره به منع قانونی این قبیل اعمال یادآور شد: «اساسا هر گونه اقدامی که بر اثر سهل انگاری مالک یا مالکین، صورت گیرد و به تخریب آثار ملی کشور منجر گردد، جرم محسوب شده و پیگرد قانونی دارد و این در مورد «راسته بازار» بهبهان نیز مصداق دارد زیرا این بازار در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.»
وی به سوابق موجود در زمینه مرمت این بازار اشاره کرد و گفت: «در سال 79 اداره کل میراث فرهنگی خوزستان اقدام به اعزام کارشناس و برررسی محل نمود و پس از مکاتبات و مذاکرات با فرمانداری و شهرداری بهبهان، اعتباری بالغ بر 60 میلیون ریال به منظور مرمت این بازار تخصیص داده شد. البته این مبلغ تنها نیمی از هزینه های لازم بوده و طبق طرح های پیش بینی شده، مقرر شد باقی مانده هزینه مرمت با مشارکت مالکین مربوطه تامین گردد اما متاسفانه این پیشنهاد از سوی مالکین مورد استقبال قرار نگرفت.
وی در مورد دلایل این عدم مشارکت اظهار داشت: «اغلب مالکان با ادعای عدم تمکن مالی و نیز ادعای این که دسترسی به مالکین اصلی مغازه ها ممکن نیست، تاکنون از هر گونه همکاری در این زمینه امتناع کردند و در نتیجه اعتبارات اختصاص داده شده مجددا بازگشت داده شد و کار مرمت و بهسازی این بازار معوق ماند.
«محسنی» در مورد راهکار نهایی میراث فرهنگی در این زمینه گفت: «در صورت تامین اعتبار، طرح مرمت، احیا و تغییر کاربری این بازار که قدمتی 700 ساله دارد، در دستور کار قرار خواهد گرفت . در این طرح، ضمن حفظ ارزش های فرهنگی و گردشگری، کاربری های اقتصادی آن، به عنوان یک هسته اصلی در اقتصاد شهر نیز محفوظ خواهد ماند.»
وی بر عدم تناسب کاربری فعلی بازار با ویژگی های تاریخی این بنای عصر صفوی تاکید کرد و اعلام نمود: «هم اکنون 20 درصد از این بنای ارزشمند تاریخی تخریب شده اما در بخش های باقی مانده نیز، تنها چند باب مغازه باقی ماندند که به صورت سنتی به کار اشتغال دارند، و بیشتر مغازه ها به گونه ای غیر اصولی تغییر یافته و مبدل به فروشگاه های امروزی برای فروش کالاهای لوکس و تبلیغات روز شده اند.»
«محسنی» همچنین به برگزاری مراسم عزاداری ایام محرم در این بازار اشاره کرد و گفت: «مراسم عزاداری توسط اداره اوقاف، هر ساله با جمع آوری وجوهی از مالکین بازار صورت می گیرد که در این ایام بازار سیاهپوش شده و به عنوان حسینیه مورد استفاده قرار می گیرد، اما برای مرمت این بازار از سوی اداره اوقاف هیچ گونه اقدامی صورت نگرفته است.
منبع مطلب ویکی پدیا

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی